Sköldkörteln 1177

Sköldkörteln – 1177

På 1177.se får du råd om hälsa och information om sjukdomar och vilka mottagningar du kan kontakta. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.

Läs om olika sjukdomar du kan få i sköldkörteln.

Hypotyreos – brist på sköldkörtelhormon – 1177

Sköldkörtelns hormoner påverkar många av kroppens funktioner och styr …

Hypertyreos – överskott av sköldkörtelhormon – 1177

17 juni 2020 — Vid hypertyreos bildar sköldkörteln för mycket hormoner.

Vid hypertyreos bildar sköldkörteln för mycket hormoner. Det gör att kroppens celler och organ jobbar mer och du kan till exempel bli svettig, trött, få hjärtklappning och minska i vikt. De flesta blir bra med behandling.

Struma – förstorad sköldkörtel – 1177

17 juni 2020 — Sköldkörteln sitter på halsens framsida nedanför struphuvudet.

Struma är när sköldkörteln är förstorad. Det kan bero på olika saker, till exempel att du har en inflammation eller en knöl i sköldkörteln. Ibland finns det ingen klar orsak. Många som har struma behöver ingen behandling. Men har du besvär av struma finns bra behandling att få.

Sköldkörtelinflammation – Tyroidit – 1177

17 juni 2020 — Sköldkörteln är en körtel som sitter på framsidan av luftstrupen …

Medfödd brist på sköldkörtelhormon – 1177

Bristen på hormon kan påverka kroppen på flera sätt. Får barnet kretinism tidigt …

Blodprov: TSH – 1177

Du kan få lämna ett blodprov som visar halten av TSH i blodet när läkaren vill undersöka hur din sköldkörtel fungerar. Sköldkörteln finns i halsen och styr …

Du kan få lämna ett blodprov som visar halten av TSH i blodet när läkaren vill undersöka hur din sköldkörtel fungerar. Sköldkörteln finns i halsen och styr bland annat kroppens ämnesomsättning. Du kan också få lämna provet om du har en sjukdom i sköldkörteln. Då kan provet visa om din behandling fungerar som den ska.

Så fungerar hormonsystemet – 1177

Vid hypertyreos bildar sköldkörteln för mycket hormoner. Det gör att kroppens celler och organ jobbar mer och du kan till exempel bli svettig, trött, …

Hormoner är ämnen som styr mycket av det som händer i kroppen. Bland annat hur vi växer, när vi kommer i puberteten och kroppens balans av vatten och salter. Hormonerna bildas i särskilda körtlar och celler i kroppen.

Sköldkörtelcancer – 1177

Cancer i sköldkörteln innebär att en cancertumör har uppstått i halsen, i en körtel som tillverkar hormoner. De flesta kan få behandling som gör att de blir …

Cancer i sköldkörteln brukar börja som en knöl på halsen. De flesta blir av med sjukdomen efter behandling

Läkemedel vid hypotyreos – 1177

22 juni 2020 — Hypotyreos beror på att sköldkörteln tillverkar för lite hormoner. Sjukdomen behandlas med läkemedel som innehåller samma hormon som kroppen …

Hypotyreos beror på att sköldkörteln tillverkar för lite hormoner. Sjukdomen behandlas med läkemedel som innehåller samma hormon som kroppen skulle ha bildat. Läkemedlen ersätter det hormon som sköldkörteln inte kan producera.

Keywords: sköldkörteln 1177, sköldkörtelproblem 1177, sköldkörtelsjukdomar 1177